Чи буває восени полегшення припливів?

Чи буває восени полегшення припливів?

Існує думка, що найскладніша пора для жінок в клімаксі - це літо: спекотне і посушливе або, навпаки, вологе і задушливе. Висока температура і задуха дійсно можуть посилювати стан під час припливів спека, жінка потіє сильніше і відчуває себе гірше. Тому багато дам елегантного віку з нетерпінням чекають осені в надії на те, що їм стане краще.

Звичайно, деякі підстави так вважати є - при температурі +15 жар переноситься не так важко, як у розпал літа, коли температура повітря сягає позначки +30. Однак вважати, що зі зниженням температури припливи стануть рідше та легше - вже помилка: їх частота і інтенсивність в міжсезоння не змінюється. Іноді неприємні симптоми можуть навіть ставати сильнішими, особливо якщо в анамнезі ще до клімаксу були нейровегетативні розлади (задишка, тахікардія, тремор, безсоння, запаморочення в голові): навесні і восени вони часто загострюються.
Але на частоту і інтенсивність саме припливів впливає зовсім не сезон, а індивідуальний стан здоров'я кожної жінки і її гормональний фон.

Як полегшити припливи восени?

Симптоми клімаксу можуть дуже сильно псувати життя. Щоб полегшити неприємні прояви в період менопаузи, слід проконсультуватися у гінеколога-ендокринолога не тільки на предмет свого поточного стану, а й про те, що могло турбувати вас раніше. Наприклад, симптоми нейровегетативних розладів (тремор, задишка, тахікардія, запаморочення, безсоння і т.д.) зазвичай загострюються саме в міжсезоння - восени і навесні. На тлі цих загострень симптоми клімаксу переносити буває важче.

Однак причина припливів, як і інших неприємних симптомів клімаксу, зовсім не в змінах погоди, а в зменшенні рівня естрогенів в організмі жінки. Їх частота і інтенсивність залежить виключно від гормонального фону, сезонність ж властива деяким іншим хронічним хворобам, які можуть загострюватися в міжсезоння і посилювати неприємні відчуття.

Тому, щоб полегшити припливи восени, потрібно в першу чергу скорегувати рівень естрогенів так, щоб клімакс не заважав жити. Корекція симптомів клімаксу дозволить вам насолоджуватися життям цілий рік!