Чим корисний: Хміль, Дикий Ямс, Пуерарія лопастна, Циміцифуга, Дудник китайський, Перлинний порошок

Чим корисний: Хміль, Дикий Ямс, Пуерарія лопастна, Циміцифуга, Дудник китайський, Перлинний порошок

Хміль

Хміль поширений майже скрізь у помірному кліматичному поясі та вже багато віків відомий як джерело фітоестрогенів, необхідних для боротьби з гормональним дисбалансом. Зокрема, шишки хмелю ефективні проти симптомів клімаксу та порушення менструального циклу. Екстракт хмелю містить лайфенол – фітоестроген, застосування якого сприяє усуненню неприємних симптомів, особливо припливів та підвищеної пітливості.

Лайфемін містить стандартизований екстракт хмелю, кількість лайфенолу в якому вимірено та науково доведено.

Дикий ямс

Діоскорея, або дикий ямс багатий на сапоніни – речовини, які є попередниками багатьох важливих гормонів. Зокрема, за їх допомогою виробляються і статеві гормони. Кореневище дикого ямсу містить близько 25% сапонінів, а також вітаміни С та В6, марганець та калій. Регулярне вживання екстракту діоскореї не тільки допомагає боротися з симптомами клімаксу, але й зміцненню здоров’я у старшому віці.

Пуерарія лопастна

Ця рослина неодноразово згадувалася у давньокитайських медичних трактатах як одна з 50 найважливіших лікарських рослин. Сьогодні корінь пуерарії лопастної відомий як засіб від гіпертонії, мігрені та порушень кровообігу головного мозку. Крім цього, доведено вплив екстракту пуерарії на активність нейромедіаторів, зокрема, серотоніну – тобто, ця рослина має антидепресивну властивість.

Циміцифуга

Екстракт кореню циміцифуги відомий як протизапальний, знеболюючий та седативний засіб. Його застосовують для нормалізації менструального циклу у жінок та стимуляції продукування естрогенів.

Циміцифуга містить дубільні речовини, фітоестрогени, фенольні з’єднання та прототипи гормонів – наприклад, формононетін, який стимулює вироблення естрогенів. Це робить його ефективним і для боротьби з неприємними симптомами клімаксу.

Дудник китайський

Ця рослина більше відома під назвою «дягиль», а китайці називають його «жіночий женьшень». Екстракт дудника китайського допомагає вгамувати будь-яку «гормональну бурю» - його застосовують для корекції ПМС, дисменореї та клімактеричних розладів. Крім цього, дудник нормалізує склад крові та сприяє зміцненню серця.

Перлинний порошок

Це багате джерело мінералів, які так необхідні жінкам у період менопаузи. Особливо важливий перлинний порошок як джерело кальцію – для зниження ризику розвитку менопаузального остеопорозу. Такий ризик існує навіть під час нормального фізіологічного перебігу клімаксу – при зниженні рівня естрогенів кісткова тканина стає тоншою. Саме тому в період менопаузи так важливо приймати додаткову дозу кальцію – окремо чи у складі комбінованої добавки.